Zondag, wasdag

Mijn zoveelste leerpuntje deze trip. Kijk wat voor bomen er op de camping staan. In Sisteron stonden we onder Platanen, da’s mooi, maar een drama voor de hond.
Overal lagen er van die kleine klitjes die zich vastrijgen in de haren van de hond.
Skip blijft een niet al te betrouwbare hond, dus borstelen om die klitten eruit te krijgen is best een kunst. Aaien, koekies en voorzichtig proberen de klittebollen eruit te kammen. Niet altijd succesvol.
Skip heeft het best warm (ik ook natuurlijk) en ligt het grootste deel van de dag onder de bus, daar komt geen zon.

16 juni was een ‘natte ogen’ dag.
De emoties zaten hoog en bij de vele appjes en mails had ik het soms echt te kwaad. Geen appjes lezen als je lekker aan het eerste terrasbiertje zit Karin! Toch overheerst nog steeds het goede en relaxte gevoel.
Sisteron is trouwens een prachtige plaats, smalle straatje en leuke winkeltjes, waar ik zomaar twee jurkjes scoorde.

Ik heb nog geen moment aan werken (sorry Jel) of de afhandeling van nalatenschap van mijn moeder gedacht. Ik zie in de postapp wel post van instanties voorbij komen en ben inmiddels officieel eigenaar van twee woningen.

En door…
Vanuit Sisteron zijn we twee uurtjes onderweg geweest naar La Vallee Heureuse in Orgon.
De rit ernaartoe was fantastisch! Tussen de lavendelvelden door over heel rustige wegen. Soms een dorpje of stad waar het even opletten geblazen is.
Frankrijk is volgens mij wereldkampioen rotondes aanleggen en overal in de buurt van scholen zijn er 30 km bulten op de weg. Lastig, maar hoognodig natuurlijk, want er zijn heel wat gekke coureurtjes hier. Vooral op smalle klimwegen is het uitermate irritant om zo’n bumperklevende Renault achter je aan te hebben. Ook inhalen op onoverzichtelijke plekken vinden de kamikaze Fransen geen enkel probleem.

La Vallee Heureuse.
Ik zit nu onder de bomen op een prachtige ruim opgezette camping met heel grote plaatsen. Altijd wel ergens schaduw.
Bij de camping ligt een klein kratermeertje waar je heerlijk kunt zwemmen. Ik denk dat het vooral bezocht wordt door de locale inwoners en soms wat mensen van de camping. Op de camping zelf is een heerlijk zwembad, daar duik ik regelmatig even in.

Gisteren zijn Willem en Aly (herenigd met de kinderen) vertrokken voor een week in een vakantiehuis. Ik blijf hier vandaag nog en trek morgen door naar de Camargue.
Ja, ja ik weet het…muggen en muggen. Maar ik had me thuis al voorgenomen om er te gaan kijken….dan maar goed smeren. Als het te erg is, trek ik na een nacht gewoon nog een stukje verder of juist wat omhoog.
Het is maar een uurtje rijden, precies goed genoeg om voor het eerst zonder gids voor me uit, op eigen orientatie te rijden.

Vandaag neem ik een rustdag.
Vanmorgen heb ik even een emmertje was weggewerkt en ik wil effe lekker lang lezen.  Misschien vanmiddag ook eens een lekker tukkie doen. In mijn hoofd zit dat ik vanavond een hapje ga eten in het restaurant op de camping. Ik blijf dat lastig vinden, ergens alleen gaan zitten eten.
Gewoon doen, net als alle dingen die ik de afgelopen (bijna) twee weken gedaan heb.

Fijne Zondag!

3 thoughts on “Zondag, wasdag

  1. Camargue is mooi. Vooral de 2 dorpjes aan zee. Gewoon gaan. Hopelijk uit te houden. Hier ff een dipje in het weer. Volgende week weer top. Goede reis!

  2. Jemig Karin, wat een geweldig idee die KarinVan, volg je dan ook met veel plezier en dankbaar lees ik je blog.
    Super dat het je zo goed bevalt. Je bent een lichtend voorbeeld voor mij.

  3. Wat gaat het allemaal goed – heerlijk voor je! Ik vond algen ergens gaan eten ook altijd lastig maar sinds ik altijd de ereader bij me heb en gewoon va zitten lezen als ik dat zijn in heb is de spanning verdwenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top