De eerste rit zit erop…smaakt naar meer!

Afgelopen vrijdag ben ik (samen met vrienden Willem en Aly) voor het eerst gaan proefcamperen. In Nutter op Camping Bij de Bronnen, vlak bij Ootmarsum.
Ik heb trouwens nooit geweten dat zo dichtbij ook zo ver weg voelde.
Een prachtig gebied, dat echt als buitenland voelt….en dat op maar 45 minuten rijden.
Slimme keuze van Willem dus!

De dagen voorafgaand aan de drie nachten in Netten, heb ik best veel gesleept met spullen.
Toen realiseerde ik me, dat Paul en ik, ieder onze eigen taken en routines hadden. Hij was van de inrichting in de camper en spullenman. Ik zorgde dat er eten/drinken was en dat het huis aan kant was voor we weggingen. Dat moet ik dus nu alleen doen, met als gevolg dat er gedurende de oefendagen een groeiend lijstje met vergeten dingen en todo’s ontstond.
Het inpakken en klaarmaken is een beste klus, want dingen de KarinVan inslepen en ook de fiets, fietskar en fietsendrager erop hijsen, dus doe ik dat in etappes.

En Route
Vrijdagmorgen het eerste spannende moment -het had stevig gevroren- wat doet de KarinVan met een koude start? Nou, gewoon starten en lopen als een zonnetje.
Ik zit er heerlijk hoog in en de automaat maakt dat je reuze relaxed rijdt. Achteruit inparkeren is een makkie, want de bus is niet zo lang en alles is goed te overzien.

Vanuit Emmen naar Nutter (vlak bij Ootmarsum) is een klein uurtje rijden. Voor het vakantiegevoel leidde mister Guide ons natuurlijk over Schoonebeek en door Duitsland. Je wilt die SMS’jes Wilkommen in Deutschland toch niet missen?

Een zeer hartelijk welkom op de camping, waar we niet gereserveerd hadden, maar vooraf even gebeld. De baas zocht voor ons een mooie plek op, naast elkaar. Achteraf ook een uitstekende plek voor Skip. Die moest ook wennen aan op weg zijn en dus leren honden en langslopende vreemden te negeren. Het bleek achteraf geen enkel probleem, nadat hij zijn plek afgebakend had.
Zo zie je maar, dat ik soms wat minder in problemen moet denken.

Uitpakken en relaxen
Eigenlijk was het opbouwen van het campement een fluitje van een cent. Fiets eraf, stoel en tafel er uit en Skip aan de lange looplijn. Binnen een kwartier was alles geregeld.
Ik voelde me effe retestoer met aansluiten van de stroom en gewoon alles in een keer in orde hebben.
Na een bammetje kaas hebben we samen met de honden een flinke wandeling gemaakt in dit prachtige afwisselende landschap.

De eerste avond zijn we ‘luxe’ uit eten geweest in de bar die bij de camping hoort.
Lekker een gehaktbal, kaassoufle en frites. De groenten moet je er maar even bij denken.
Rond een uur of tien vond ik, dat ik in mijn eigen hok moest gaan testen hoe de avonden zijn.
KOUD! de kachel geeft wel wat warmte, maar ik was blij dat ik dikke truien en sokken mee had.

Voor het eerst alleen de nacht op een vreemde plek in de KarinVan.
Even een gedenkmomentje, hoe zou Paul dit gevonden hebben?
De eerste nacht was qua slapen een wisselend succes. Skip had nog nooit op mijn bed geslapen en dan ook nog eens op een vreemde plek. Dus was hij reuze waaks en af en toe aan het grommen. Het matras is niet zo dik (plankie) en dus mijn draai vinden was ook wel een ‘dingetje’. Maar uiteindelijk in slaap gevallen en zaterdag letterlijk weer fris op.

Zaterdag stond er een stevige (frisse) oostenwind en besloten we dus de fietsen maar eens pakken. Karretjes erachter en scheuren maar. Naar Denekamp  ‘landgoed Singraven” om de watermolen en de omgeving te bekijken. Heerlijk rustig aan….en bij terugkomst op de camping aan de soep. Dat heb ik wel geleerd in onze jaren kamperen….gewoon voor 3 dagen vers eten mee…ingevroren en dan ontdooit het langzaam in de koelkast. Ook doe ik dat bewust om zo min mogelijk afval op een vreemde plaats te produceren. Afval scheiden is nou niet echt iets kampeerderigs.
Omdat het wel heel fris was…..de middag een beetje gekeuteld in en rond de KarinVan en de Willlem de officiële bestickering laten plaatsen.

Veel rondjes gelopen met Skip en we spotten vanmorgen zelfs reeen in het veld. De eekhoorntjes en konijnen op de camping, vond Skip wel jaagbaar.

En weer thuis
Vanmorgen na het betalen van wel 54 euro en een laatste kop koffie, lekker naar huis getuft.
De camper gelijk schoongemaakt, was eruit en alles op zijn plek. Vanmiddag ook de hele vergeten en nog te kopen lijst afgevinkt en rondom binnen ledverlichting geplakt.
Oh en de handleiding van de PortiPotti even gelezen (was slimmer geweest om dat voor vertrek te doen).

Conclusie…..een zeer geslaagd rondje proefkamperen. Ik durf nu wel los.

Haarlem (of omgeving) is de volgende stop….want er moet even wat moois opgehaald worden.
Maar het kan zomaar een andere plek zijn…..vrijheid, blijheid.

En we hebben altijd de foto s nog.

11 thoughts on “De eerste rit zit erop…smaakt naar meer!

 1. Leuk dat het zo fijn was. Vast een goed idee dit vaker te d ik en
  Ik moet maar ook weer op stap, maar heb er nogal wat uitgesloopt. Of dat een goed idee was? Maar weer even wat klussen.

 2. Had al een beetje de indruk, maar lees het nu ook. Tof hoor. Heeeeeeel véél plezier met je camper. Opnaar het volgende weekend en beneden de rivieren is het ook mooi !

 3. Wat geweldig fijn dat het zo goed is gegaan en zo goed is bevallen de eerste keer!
  Het fine-tunen en zo handig mogelijk spullen opbergen e.d. komt vanzelf. Ik heb een caravan en het wordt nog iedere keer beter en sneller!
  Deze ervaring belooft veel voor de toekomst!
  Misschien komen we elkaar nog wel ergens tegen op één of andere camping, wie weet!

  groetjes,
  Els

 4. Wat een mooie eerste stap richting nieuwe ervaringen en omgevingen. En ook leuk dat je dit deelt, zodat het bijna lijkt of we mee zijn. Veel geluk in de KarinVan!

 5. Wat is dit verhaal leuk om te lezen. En ook nog zo’n mooi resultaat. Heel veel kampeerplezier in de KarinVan.

 6. Wat fijn dat het fijn was.
  Misschien een tip wat betreft het bed. Wij hebben vorig jaar een Mercedes camperbus gehuurd en op de bank de zelfopblaasbare matrassen gelegd. Of slaap jij boven? Daar kan het uiteraard ook. Ligt net iets lekkerder vonden wij.

 7. Wat een mooie ervaring Karin! En de eerste keer, net als een eerste nacht, is altijd even wennen. Leuk dat je de stap hebt gezet. Ik hoop dat ik het ook ga doen als ik alleen achter zou blijven. Ik hoop datje lekker van gaat nagenieten en straks een fijne zomer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top