Wie A zegt moet …..Brrrrrr

Afgelopen week was ik op bezoek bij een van de solo vrouwen die ik afgelopen september in Frankrijk ontmoet heb. We hadden afgesproken in elk geval samen mosselen te eten,
Antoinette is een zeer ervaren solo reiziger en ook zelf actief in het organiseren van uitstapjes en bijeenkomsten. Ik kan dus nog heel veel van haar leren dus we hadden genoeg om over te praten.
Ze vertelde van het initiatief solo Kerst- en oud en nieuw.

Persoonlijk ben ik altijd wat huiverig voor clubjes achtige dingen, maar bij zowel NKC solo als de Campersolovrienden denk ik dat je zoveel vrijheid hebt, dat het niet benauwend is. Los van elkaar maar toch samen.
Dat is een aanname want ik heb nog niet een keer aan een soloreis/uitstapje meegedaan.

Bijna wel, want ik sluit (ijs en weder dienende) op 27 december aan bij de groep.
Kerst en Nieuwjaar staan een aantal soloreizigers in de buurt van Ommen op een camping.
Het sanitair is in elk geval verwarmd en er schijnt ook een plek te zijn waar we samen kunnen kletsen, borrelen en ???
Het eerste dat ik gedaan heb is gevoerde camperklompen besteld. In de zomer loop ik op slippers, maar dat was in september al niet altijd lekker (nat gras = kouwe poten).
Ook ben ik de kledingkast even ingedoken, want de winter in de KarinVan kan het wel eens ‘frisjes’ worden. Een kacheltje had ik al, maar een lekkere warmtedeken nog niet.
Voor de zekerheid gaat er ook een elektrische onderdeken mee, meer om de eerste kou eruit te halen….want ik hou helemaal niet van een warm bed.
Een slechtweer broek en een warme legging zijn onderweg.
Het enige waar ik nog even naar moet kijken zijn muts en wanten, want ik vrees dat die de verhuizing vanuit Drenthe niet overleefd hebben. Die had ik sowieso al nodig, maar nu zal ik iets doordachter gaan zoeken (waterdicht en sneldrogend)

Door dit besluit moest ik ook even iets sneller dan gepland aan de slag met de trekhaak.
Die ligt nog los in de schuur. Gelukkig vond ik een garage in NIeuwegein die de trekhaak er op 11 december onder zet. Zonder fiets is het namelijk niet handig om 6 kilometer van de bewoonde wereld te zitten. Even een boodschapje of uitstapje is dan handiger.

Nu kijken of de kachel, airfryer (ja een camping versie), fietskar, dekentjes, warme kleding en klompen ook naadloos in de bus passen. Kerstversiering moet er ook nog in en kaarsjes en en en…..

Ik heb er wel zin in.
Eerst de Kerstdagen in een huisje in Otterloo en dan door om te winterkamperen in Ommen.

One thought on “Wie A zegt moet …..Brrrrrr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top