Voorbij gevlogen

Weer thuis!
Zaterdagmiddag om iets over twaalven reed ik de straat weer in en zat de maand vakantie erop. Mijn jongste zoon kon ik nog net even hallo knuffelen en de oppassende buurvrouw kwam gelijk even bijpraten toen ik Skip zijn eerste thuis rondje weer liet lopen.

De laatste paar dagen.
Zoals aangegeven had ik de camping in de buurt van Metz al geboekt. In eerste instantie was ik wat huiverig vanwege de reviews.  Dat bleken gewoon zeikende Hollanders geweest te zijn. Waarom zeur je over niet bloedheet water, een meer waarin je niet mag zwemmen (viswater) en hoogteverschillen op de camping?
De camping ligt fantastisch in een valleitje, is doodstil (op een snerpende Franse buurvrouw na) en het was er heerlijk wandelen. Rondje meer of de bossen in.
De rit ernaartoe was matig, ik vind de omgeving van Nancy/Metz gewoon niet zo heel inspirerend. Het is er ook drukker op de wegen, zodat je op moet letten met rijden.

Direct na aankomst (zoek maar een plaatsje en geef later maar door waar je staat), kwam de buurvrouw uit Houten even een compliment geven over de reisverslagen. Die sticker @dekarinvan nodigt echt uit tot gesprekken. Mensen gaan gelijk zoeken en vinden (gelukkig) als eerste deze website. Dat zijn mooie startpunten voor uitwisseling van reisverslagen, ervaringen en weer nieuwe tips.

De afsluitende verrassing.
Aly en Willem hadden via de groepsapp aangegeven dat ze nog een paar dagen in Zuid-Limburg waren, daar sloot ik de laatste twee nachten van de vakantie dus graag bij aan. Bijna samen begonnen (Colmar) en nu samen de laatste dagen is het wel heel erg gezellig.

Wat een PRACHTIG gebied is Zuid-Limburg. Daar hoef je niet voor naar het buitenland (als het lekker weer is). Rond Epen zijn best veel kleine campings op boerderijen. Wij stonden op camping Gulikers. Het is een kleine terrassencamping waar je een fantastisch uitzicht hebt over het heuvellandschap en het Geuldal.

Vanaf de camping hebben we donderdag en vrijdag lekker gewandeld. Licht stijgen en dalen, maar prima te doen. De eerste ronde op donderdag sloten we af met een grote ijs (en voor een heel schappelijke prijs). Vrijdagochtend hebben we een heerlijke wandeling gemaakt door een heel gevarieerd landschap en geluncht op een terras. Het laatste stukje lopen was in de miezer. Skip presteerde het om in een veldje in een wel te springen (was bedekt met kroos). Hij is geen waterfan en zag er verschrikkelijk (zielig) uit.

Vrijdagmiddag regende het stevig, maar eigenlijk vond ik dat niet eens zo erg. Gewoon lekker lezen en ‘s avonds eten bij Aly en Willem in de camper.
Zaterdagochtend zat het feest er toch eindelijk op. Hup naar huis en gelijk een dikke file bij Eindhoven in.
Nu valt het extra op hoe vol Nederlandse wegen zijn. Waar ik soms in Belgie, Luxemburg en Frankrijk over lege en stille wegen reed, is het hier druk en vol.
Ook het rijgedrag is opvallend, agressiever en ongeduldiger. Echt in Frankrijk heb je soms bumperklevers in de bergen, maar die zijn minder irritant dan de duwende Audi’s en BMW’s op de A2.

Bij thuiskomst was ik blij verrast dat het huis zo lekker schoon achtergelaten was door mijn jongste zoon. Gelijk de bus leeggehaald en schoongemaakt, wasmachine aangezet en boodschappen gedaan.
Vandaag heb ik dus een hele vrije niksdoen dag.
De eerste nacht in mijn eigen bed was hemels, heerlijk zacht en weer gewoon een deurtje verder naar het toilet.

Conclusies en geleerde lessen in willekeurige volgorde

 • Deze eerste lange rit alleen is me over het algemeen heel goed bevallen. Her en der een dipje, maar dat zal denk ik nog heel lang zo blijven. Het hoort erbij inmiddels.
 • De vrijheid om te gaan en staan waar je wilt is heerlijk.
 • Niet weten wat je morgen ziet en doet is verrassend.
 • Volgende keer moet de fiets mee, ik was nu te beperkt in afstanden vanaf de camping.
 • Plannen van boodschappen doen en wat te eten op 4 opeenvolgende dagen kan beter. Vooral misgrijpen naar ontbijt (brood) is af en toe vervelend.
 • Het herinrichten van de bus in Colmar was een gouden greep, alles bij de hand en op de juiste plek.
 • Er moeten wat nieuwe dingen gekocht worden: een tafel die kleiner is als die is ingeklapt, een lichtere stoel (die ‘s nachts buiten kan blijven) en dichte slippers/klompen voor de natte nachten.
 • Om contact te maken was de sticker aan beide kanten echt slim, mensen komen vanzelf een praatje maken.
 • Natuurlijk moet je ook zelf actie ondernemen om contact te leggen en dat pakte op bijna alle campings goed uit. Zo goed zelfs dat er ook samen gegeten en gedronken werd met mensen.
 • Wat ben ik blij met mijn taalgevoel, het roestige Duits en rammelige Frans zijn weer afgestoft en soms werd ik niet eens meer in het Engels aangesproken bij de receptie. Ik red me dus prima in het Frans (lentement en je ne comprend pas niet eens heel vaak gebruikt).
 • Campings met hoge heggen rond de plaatsen zijn voor alleen reizenden niet handig, je zit te afgesloten om even een praatje te maken.
 • Volgende lange rit is in mei of juni, de avonden zijn dan langer en het is minder fris en vochtig in de ochtenden en avonden.
 • Misschien is een globaal plan of thema (wat wil ik zien) wel handig, dat scheelt zoeken naar een volgende stop.
 • Ik heb me aangemeld voor het NKC solo forum, alleen weet ik nog niet of ik het fijn zou vinden om met een groep(je) te reizen. Daar ga ik ervaringen over volgen en ophalen.

Het thuiskomen was dit keer gewoon lekker, minder zwaar en alleenvoelend. Dat komt ook omdat ik nu op een uitstekende plek woon en in een heerlijk huis thuiskom.
Het komt ook doordat ik reisverslagen schreef en er heel veel mensen virtueel met me meereisden.

Morgen weer aan het werk en voor het eerst in jaren heb ik daar ook heel erg veel zin in!
Langer weg zit er dit jaar niet meer in, maar ik ga echt nog een paar weekendjes pakken, de bus staat klaar.

7 thoughts on “Voorbij gevlogen

 1. Hej hej, je bent er weer! Ik keek vanochtend om 10.00 en vond nog niets en staat je verslag online!
  Fijn dat het zo’n heerlijke maand is geweest en fijn dat het weer thuiskomen zo goed voelde!
  Echt van alles meegemaakt en nieuwe ervaringen opgedaan, heerlijk voor je.
  Op naar het komende seizoen😘

 2. Heb je verslagen met heel veel plezier gelezen. Succes met het oppakken van het dagelijkse leven en werk. 🙏❤️🙏

 3. Ja, ik ben blij dat ik morgenvroeg je koppie weer zie op het scherm :))
  Top dat je het zo naar je zin hebt gehad👌… op paar dipjes na!

 4. Wat een leuk, maar goed verhaal. Echt goed gedaan, je bent er beter vanaf gekomen dan wij. Vertel ik nog wel. Hier 1 koelkastmagneet en bel je. Toffe vakantie zeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top