Tadaa de nieuwe KarinVan

…..over proefkamperen en zo.

Woensdagavond pikte @Campenier Willem mij thuis op en konden we (na een logeerpartijtje in Emmen) donderdag de nieuwe KarinVan ophalen.

Aanleiding voor de nieuwe bus
In juni besloot ik op zoek te gaan naar een iets nieuwere bus. De oudere KarinVan doet het nog prima, maar begint her en der wat ouderdomsgebreken te krijgen. De Mercedes bus is uit 2003 en heeft inmiddels ruim 310.000 kilometer in de benen. Dan loop je risico op gedoetjes en ik mocht er de steden niet mee in. Steeds meer emissiezones.

De bedoeling was rustig kijken en vooral geen haast te hebben. Totdat ik langs de website van Auto Koops in Klijndijk kwam. Zij kopen jonge transportbusjes op in Denemarken en bouwen deze om tot Camper Busjes. Altijd volgens een vaste indeling en met een vaste groep leveranciers. (De een voor het dak en de ander voor de keuken).
Omdat ik een goed gevoel kreeg bij het eerste telefoongesprek (nadat Spion Willem er al was wezen kijken) besloot ik door te pakken.
Kijken was kopen. De bus was nog niet helemaal klaar, dus ik moest even geduld hebben.

Specificaties
Mercedes Vito, 50.000 km op de teller, bouwjaar 2018 en een lekkere versnellingsbak met 6 versnellingen. Een uitdraaibare vaste luifel en een makkelijker te spreiden bedje.
De indeling is iets anders dan de vorige KarinVan, maar dat is een kwestie van anders inruimen en wennen aan wat waar staat.
Het enige probleem is de bagageruimte, daar kan ik minder in kwijt dan in de vorige bus.
Het chemisch toilet heeft ook geen plek in de woonruimte, want daar is een ‘echt’ koelkastje geplaatst.

Gelijk na het ophalen heeft Willem in het kastje van de gasflessen een extra plankje gemonteerd zodat de Cadac voor het grijpen staat. Heel erg fijn!

Na thuiskomst donderdag is de hele bus ingepakt met de spullen uit de oude KarinVan. Zoveel mogelijk in bakken om rammelen te voorkomen.

Proefkamperen.
Omdat ik volgende week echt wil vertrekken (en zeker op 4 september NIET thuis wil zijn) moest er wel even proef gekampeerd worden. Niet al te ingewikkeld zoekwerk bracht me bij Recreatiepark de Lucht in Renswoude. Aan het rijden met de bus hoefde ik niet te wennen dus waarom zou je dan verder weg gaan. Mijn dochter sloot de twee nachten aan, zodat we ook nog eens een gezellig een moeder/dochter weekend hadden. Quality time dus.

Helaas werkte het weer niet erg mee, bij aankomst moest ik zelfs een halfuurtje in de bus blijven zitten, vanwege een stevige hoosbui.
Wel handig om daarna te bepalen waar je de KarinVan neerzet, want de wonden van vorige kampeerders (tip: worteldoek gebruiken) maakten diepe plassen en drabberige voren.

Het kampement stond daarna in een mum van tijd. Wat een verademing die vaste luifel!
Ook de verlichting in de bus, vooral boven het prachtige kookstel (yeah met een ontsteker), is goed.
Er kan nog wat aan de sfeer gedaan worden, maar dat doe ik vanaf volgende week wel.
Het bed is, op z’n zachtst gezegd, best stevig om op te liggen. In de vorige Van had ik een extra matras topper, maar nu wil ik het met het bovenmatras proberen.
Morgen levert Decathlon een zelfopblazende slaapmat, want het bed is echt te hard.

In de veronderstelling dat de stroom niet werkte, appte ik naar Geert Koops (op vrijdagavond) en kwam erachter dat ik niet opgelet had met uitleggen. De hoofdschakelaar stond uit. Goeie service weer!

Samenvattend
Een natte test op een camping die ik niet aanbeveel. Op het Glamping Veld naast ons (met vette safaritenten) was een grote groep samengekomen. Dat was niet erg, maar de massa kinderen die erbij was, was wel heel erg luidruchtig. Gillend op de vervoermiddelen en slepend met grote honden, was op zaterdagmiddag mijn lol er wel af.

De KarinVan was echter een luxe en alles werkt zoals het moet.
Nou ja, 1 dingetje…..het water loopt niet vanuit de gootsteen in de vuilwatertank of afvoerslang. Het chifon was iets te stevig aangedraaid bij de montage en dus lek, net als de slang bij de slangklem.
Ik heb dus een extra vakantie opdracht: op zoek naar een nieuw doosje Camargue zout.

Het mooiste cadeautje vond ik bij thuiskomst.
De KarinVan heeft weer een naam.

Op naar 3 september….waar de vakantie start in Maastricht (net als vorig jaar).

Eerste hulpvraag.
Ik zoek spelletjes (offline) die ik mee kan nemen en met 1 persoon kan spelen. (Skip is niet zo’n spelletjesspeler)
Jaja, kaarten voor Patience heb ik bij me….maar welke spellen kun je nog meer in je eentje spelen?

7 thoughts on “Tadaa de nieuwe KarinVan

  1. Farmville, erg verslavend! De eerste levels is ff buffelen maar dan wordt het leuker.

    Veel veilige kilometers en fijne vakanties toegewenst! Vanwege die gillende kinderen, ga ik altijd als de schoolvakanties voorbij zijn, maar ja, je moest proefkamperen……

  2. Wat een aanwinst en de eerste kinderziektes zijn gevonden, fijn. Ook fijn dat je zo’n goede service hebt, zo durf je tenminste veilig te vertrekken.
    Het weer wordt mooi, de schoolvakantie is voorbij dus alles wijst op een heerlijke vakantie – ga lekker genieten van je nieuwe aanwinst😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top