Natte bende

Nu weet ik weer hoe jullie je in Nederland voelen…..nat en koud.Vannacht voor het eerst sinds lange tijd regen….veel regen…en het regent nog steeds…veel.

Eerst weer even een terugblik.
We pakken de draad weer op na Figueira da Foz….op naar de kust.
(Ik gebruik mijn Polarsteps als geheugensteuntje, want daar staat elke dag een kort verslag met foto’s)
We hadden Torreira uitgekozen als overnachtingsstek, omdat het aan zee ligt maar ook in een natuurgebied en een baai. We zagen op de weg ernaartoe ook eindelijk eens fietspaden, want die zijn dun gezaaid in Portugal.
Een vreemde camping, tegen het dorp aan (500 meter van het strand en het centrum).
Maar een vreselijk nadeel…..wind….de hele dag door wind. Niet zo een waar je ook ‘uit’ kunt gaan zitten, want het wapperde alle kanten uit.
Wel lekker gefietst en voor het eerst in tijden uit eten. Ik koos voor gefrituurde aal, want ik was vooral nieuwsgierig naar wat voor aal dan. Ooit at ik op Tenerife glasaaltjes. Deze aaltjes waren wel klein en beten in hun eigen staart (uitgelicht foto). Lekker!
Na twee dagen waren we de wind echt spuugzat en besloten dus weer iets het binnenland in te trekken.

Weer niet echt goed opgelet en we landden dus op de camping in Villa Real waar we op de heenreis ook al eens stonden..
Gek genoeg (zal aan de reiservaring liggen en aan de andere weersomstandigheden), waren we hier dit keer veel actiever.
13 juni is de naamdag van Heilige Antonius en dat wordt hier in Portugal gevierd met kermissen, markten, eten en drinken (oh en vuurwerk). We besloten dus te blijven om dat eens mee te maken. De stad Villa Real is prachtig maar de Antoniusfeesten zijn niet aan ons besteed. Wel de derde ‘gekke’ Antonius gescoord, nu ben ik officieel verzamelaar.
Ach hebben we dat ook eens meegemaakt.

Dit was de laatste stop in Portugal…op naar Spanje.
Omdat we niet echt een omlijnd plan hebben, gaan we de avond voor vertrek zitten met maps, soms de landkaart en prikken wat in de app van Campercontact.
Dit keer vond Antoinette een Camper Car Park (we hebben daar beiden een pas van met tegoed en dus rijd je die plekken zo op).Deze keer  in Puebla de Sanaria
Niet echt de mooiste plek van de wereld (zeg maar gerust een kale bende), maar wel in een mooie omgeving. Goed genoeg voor 1 nacht (a 5 euro).
Hier konden de fietsen er ook weer even af en maakten we een rondje door het dorp. Best toeristisch, alhoewel we niet echt snapten waarom (iets met wolven).

La Pola de Gordon was de volgende stop
Een veel te dure camping met loeihete douches, een gesloten zwembad en weinig te beleven. Maar ja, de zon schijnt, de koelkasten zijn vol en er is stroom voor een goede bak koffie.

16 juni
De verjaardag van Paul. Het blijft een lastige dag. De hele dag een steen op mijn maag, herinneringen die voorbij flitsen en appjes van lieve vrienden omdat ze weten dat het een kutdag is. Dat zal altijd wel zo blijven. Ik plaatste een plaatje op Insta met een regel uit het gedicht van Vasalis.

Blij dat de dag voorbij was!
Met Antoinette reizen is op deze dagen toch ook wel speciaal, ik heb het nog niet meegemaakt dat je met iemand zo makkelijk over die herinneringen kunt praten.
Deze reis is ook echt een soort helend of verdriet verwerkend. Mooie momenten en slechte momenten met elkaar delen is fijn! 

En nu?
We staan in Ribeseya (met zicht op de Picos de Europa een berggebied in Noord Spanje). We zitten ook vlakbij de kust, maar de zee hebben we nog niet gezien. Het regent al de de hele dag. Morgen en overmorgen zijn de voorspellingen ook slecht.
Straks maar eens overleggen wat we morgen gaan doen.
Mijn gevoel zegt….rijden tot de zon schijnt, maar dat duurt nog even.
Frankrijk lonkt wel, want daar kunnen we dichter bij dorpjes op Camping Car Parken gaan staan en eindelijk weer eens een marktje of terrasje pakken.
We gaan het zien. Nog ruim twee-en-een-halve week te gaan…HEERLIJK!

2 thoughts on “Natte bende

  1. Voor het eerst naar Polarsteps gekeken. En dus heel veel teruglezen en gekeken. Wat een reis. En ja, die 16 juni :-(.

  2. Rijden naar de zon, oost frankrijk? En ja ja ja, hier regent t nog steeds!!!! Blijf weg als je zon hebt😇

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top