Gluren bij de buren

Ik ben weer thuis, iets eerder dan gepland.
De weersvoorspelling was mij te nat, zeker als je in moet pakken.

Het waren een paar heerlijke dagen met Antoinette, José en Jacqueline.
Met de eerste hoop ik in mei/juni op stap te gaan, een stadsgenoot.
José heb ik ontmoet op de eerste (en tot nu toe enige) koffieklets van de solo’s en Jacqueline had ik in Ommen al even gesproken, haar ken ik van Bluesky.

Zo mooi, dat je met z’n vieren, ieder voor zich, maar toch samen kunt zijn.

Op pad
Donderdagochtend moest ik eerst wachten tot de regen voorbij was, voor ik de fietsendrager erop kon hijsen. Best een klus, zeker de eerste keer. Zwaar en dan die fiets erop, eraf en weer erop om erachter te komen op welke manier de fiets het stevigst staat. Ik weiger de fiets daarna nog eens met spanbanden vast te trekken. Gelukt en de volgende keer gaat het sneller en makkelijker. Een ritje van anderhalf uur, met een lekkere playlist maakt dat je al snel een vrij gevoel hebt.

De camperplaats

Rond twee uur reed ik de camperplaats op en was er een prachtig middenveld voor ons gepland. José was er al, dus ik zette de KarinVan dwars op de bus van José . Uiteindelijk een cirkel met een besloten (nou ja) binnenplaatsje.
De Heemse Weide heeft een heel gezellige, slecht weer huiskamer (met eitjes en jammetjes te koop), die wij (sorry gasten) redelijk snel confisqueerden voor onze borrel en avondeten.
We hadden vooraf in de PasenApp afgesproken dat we elk een bijdrage zouden leveren aan de eerste gezamenlijke maaltijd. Nasi, Rendang, komkommer, satésaus en kroepoek.
De andere dagen gebeurde hetzelfde en eerste paasdag genoten we van een uitgebreide brunch.

Prima faciliteiten en HEERLIJK vloerverwarming in de douche!.
Het enige minpuntje is dat je de auto’s van de doorgaande weg erg goed hoort. (oordoppen mee!)
In ontwikkeling is een parkje en voor de honden een speelveld. Er staat vanaf de camping een prima rondje hondje uitgestippeld, waar Skip ook lekker los kon lopen.

De activiteiten (nou ja)
Een stukkie fietsen (met de hondenkar) een stukkie lopen en soms gewoon lekker niksdoen.
We hebben in elk geval veel van elkaar geleerd en tips uitgewisseld. Van techniek tot boektitels.
Op een gegeven moment stonden de motorkappen open en wisselden we uit wat we wel en niet zelf konden doen. Ook kwam de tip van Jose om een oplaadbare easypomp mee te nemen (gelijk besteld).

Het is heerlijk om met een klein groepje samen te zijn. Er is altijd gespreksstof en eigenlijk geen enkele gene om over van alles en nog wat te praten. Een beetje grappen, een beetje diepgang en een beetje delen. Fijn!

Dank aan de dames voor de fijne dagen! (het smaakt naar meer)

5 thoughts on “Gluren bij de buren

  1. Zo was het precies. Een heerlijk lang weekend met een stel fijne vrouwen. Ik mis nog in je verslag de amourette die Skip had met dat kleine witte hondje. Hij kon er zijn ogen niet vanaf houden. Was hij een mens geweest, dan was de literatuur nu een setje schuchtere liefdespoëzie rijker geweest. Gelukkig liet hij zich troosten met een klein stukje kaas.

  2. Mooi: fijn weekend gehad zo te lezen. Ben benieuwd of die Bosch je gaat bevallen. Ik heb ‘m hier ook liggen, maar hij viel mij wat tegen. Dan kan ook aan mijn vrij forse fietsbanden liggen hoor: voor de banden van mijn Ducati kwam hij in ieder geval te kort. Ik heb nu de “Bosch UniversalPump 18V Compressor – 10.3 bar – met 18 V accu en lader” er bij gekocht Ook handig omdat de accu ook op mijn andere elektrisch gereedschap past. Die pompt een stuk sneller en krachtiger: de kleine gaat straks tijdens fietsen mee als noodvoorziening in de fietstas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top