Gedoetjes

Wees gerust, niks aan de hand, gewoon gedoetjes.
Vanuit Dieulefit weggereden en zoals gewoonlijk de boodschappen voor een paar dagen ingeslagen. Omdat ik geen overnachtingscamping gepland had, is eten en drinken voor 4 dagen wel slim.
Het was stralend weer bij vertrek en ik had echt zin in een ritje.

Wanneer ik ‘s morgens weg rijd moet ik er altijd even in komen. Hoe scherp is het licht (ik draag alleen een zonnebril in de auto), hoe druk is het en hoeveel afslagen en bobbels zijn er voor je weer op de doorgaande route zit?

Zoals gezegd had ik de routeplanner op Arabellaplantsoen gezet en reed vrolijk fluitend weg. Tot ik me realiseerde dat ik Lyon zou doorkruisen en ik had de routeplanner op snelwegen en tolwegen vermijden staan. Dat is leuk (de route National naar Lyon), maar ik wil echt niet door de stad. Ergens moest er dus even gestopt worden om de route bij te stellen.
Ken je dat….als je een parkeerplaats zoekt of wacht tot er een dorp komt, komt dat die dus never nooit.
Op een lullige parkeerplaats naast de weg dus toch even Google maps ingesteld op alleen tolwegen vermijden. Gelijk Skip een rondje laten lopen en gras laten eten (slingerwegen = misselijk). Niet ideaal, maar ik hoefde nog maar een uurtje.

Nadat Lyon gerond was, zag ik Villefranche sur Saône op de borden staan. Daar had ik een campingpark gezien dat met een kaart zou werken. Je moet alles een keer gedaan hebben, dus op naar Camping Villefranche
Aan de poort je gegevens intikken, met de pin (minstens) 13,80 betalen en daar floepte de kaart eruit. Die kun je dus blijven gebruiken en opladen (als die stomme website tenminste niet blijft omleiden naar de site zelf in plaats van wachtwoord wijzigen).
Je gebruikt de kaart om de poort te openen. Prima eigenlijk.
Het is een uitstekende plek, groen, ruim en heel veel plaatsen. Wanneer je als camperaar gewend bent om hutje mutje te staan….dat kan er ook (door een hek naar de Saône kijken vinden sommige mensen fijn blijkbaar).

Wat de website niet vermeldde is dat het sanitair gesloten was. Alleen dumpen en water halen was mogelijk. De porti pottie is dus ook voor de grote boodschap gebruikt (en gelijk geleegd, wat vind ik dat smerig zeg). Tanden poetsen en natte lap in de KarinVan vanmorgen vind ik ook echt niet lekker voorafgaand aan reizen.
Er zou ook een leuk bar/restaurant aan de Saône kant zijn, klopt…..maar ook die was dicht.
Een grote organisatie als Camping-Car Park (ze hebben veel meer plekken) zou alerter moeten zijn op de informatie die ze geven. Je vraagt om smerigheid zonder sanitair (terwijl je zegt dat het er wel is).
Dat sommige stroompalen niet werken, ontdekte ik ook na het wisselen van de ene naar de andere paal.
De Zweden naast mij en de Duitsers achter mij hebben in elk geval van mij alle ruimte gekregen om hun verhaal te vertellen. Leuk dat uitwisselen.
Ik heb mijn ogen uitgekeken, wat een grote campers bestaan er zeg. Met een garage om een elektrisch Renaultje in te zetten.

Na een nacht van 10 uur slaap (huh???) reed ik om half tien weg uit Villefranche.

Gisteravond dacht ik vandaag naar een camping af te reizen waar ik vorig jaar ook gestaan heb bij de terugreis, maar hoe niet avontuurlijk is dat?
Dus vanmorgen in de planner Besancon ingeklopt omdat ik wist dat er daar een camping was.

Autodingen
Na een uurtje rijden gaf de KarinVan melding dat de AdBlue bijgevuld moest worden. stom, stom, stom….ik had een tankje mee moeten nemen. Aan de andere kant….de garage zei dat na ca. 20 tankbeurten bijgevuld moest worden, dit was mijn 5e tankbeurt.
Hoe doe je dat? De Mercedes app kon niks vinden, dus ging ik op zoek naar een bemande tankpomp. Wat dacht je wat….je kunt dus adblue tanken (lekker voorbereid Karin).
5 liter erin en toen leek ie wel vol te zitten. De melding bleef echter staan. Ik heb een hekel aan lampjes en meldingen en dus bij het volgende station weer langs de adblue tank. Daar haalde de helpende dame een ander dopje, maar ook zij gaf aan dat de tank vol zat.
Na wat entertjes aan het stuurwiel bleek de boodschap verdwenen.
Leerzaam dagje dus.

En weer op pad.
Om te voorkomen dat Skip weer op zo’n lullig plekje uitgelaten moest worden, van de weg afgegaan toen er stond dat er een hele lekkere Boulangerie in Centre Ville zou zitten. Bus geparkeerd en heerlijk door een stil oud dorpje gewandeld. En ja, de boulangerie was heel goed. De beste croissant van deze vakantie en een verwennerijtje voor vanavond (uitgelichte afbeelding). Ik denk dat ik deze vakantie een paar kilo afgevallen ben, want dit is mijn tweede zoetigheidje. De drop, chocolade en chips zitten allemaal nog dicht.

Besançon
Ik ben er twee keer geweest, een prachtige oude binnenstad en heel veel te zien. Met Skip erbij is dat gewoon niet te doen….wel wandelen door een stad, maar nergens naar binnen. Geeft niks.
De camping die tegen de stad aan ligt wordt pas, nadat je door de stad heen bent, aangegeven. Ik vond de route ernaartoe niet fijn….weer in zo’n rommel/industiehoek. Bij aankomst bleek het wel een mooie groene camping te zijn, maar het voelde gewoon niet goed, dus Google weer aan het werk gezet. Op een halfuurtje van Besançon zouden er meerder campings zijn (Acsi en sterren). Dunne D-weggetjes en uiteindelijk werd ik zeer warm ontvangen door de eigenaars van Camping Verte-rive in Cromary, een Belgisch echtpaar.
De camping ligt aan een riviertje, heeft een strandje en de plaatsen (ik geloof maar 40) zijn groot en groen. Vooral een vers broodje morgenochtend en de douche vanmiddag maken mijn dag weer heel goed.

Om mezelf morgen een zoektocht te besparen heb ik vlak bij Metz al een campingplaats geboekt. Steeds weer een stukje dichter bij huis, maar nog een verrassing de laatste twee dagen

8 thoughts on “Gedoetjes

  1. Gedoetje hé dat Adblue, bij mij blijft het lampje ook nog een tijdje branden na het vullen. Stopt na een paar kilometer. Als het lampje gaat branden kan je nog 2500 km verder rijden en komen er nog meer waarschuwingen.

  2. Je gedoetje op dat bordje ziet er wel een stuk beter uit dan onze vlaai op het terras 😂😂!
    Wat gaat het toch giga snel! Al weer richting huis karren! Knuf

  3. Ik heb nog even tijd voor we weer terug rijden. Nu bij Pont du Gard in Remoulins op een camping car park. En ik heb dan weer moeite met campingplaatsen met hagen. Groetjes van alle vier. Marianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top