Campingmores

….maar voordat ik daarover begin, eerst even een kort reisverslag.

Na drie heel gezellige dagen in Colmar, samen met Willem en Aly, ben ik weer alleen op stap.
Gisteren vertrok ik om half tien uit Colmar en heb een heerlijke rit tussen de Elzasser wijnvelden en omliggende heuvels gehad. De routeplanner stond op tolwegen vermijden en dus wisselde de rit af tussen de route National en wat dunne D-wegen. De KarinVan heeft het slinger- en soms wat klimwerk uitstekend doorstaan. Het is echt genieten om in zo’n bak te rijden!

Zoals ik mezelf al opgelegd had, heb ik nu ook onderweg even een mooi plekje opgezocht om Skip even te laten lopen en zelf te lunchen.
Skip heeft het niet zo op slingerpaadjes. Bij het uitlaten na zo’n ritje eet hij even een berg gras, kotst het uit en is weer het heertje.

Quingey
Op dit moment kijk ik uit over een lieflijk riviertje met aan de overkant het dorpje Quingey.
Ik sta op Camping Les Promenades.

Erg veel wandelen zit er vandaag niet in. Ik heb een redelijke internetverbinding en ben dus even aan het proberen of werken en kamperen een goede combi is.

Het is een smalle lange camping waar bijna alle plaatsen aan het water liggen. Een redelijk hoog ‘we zijn er bijna’ gehalte. Heel veel caravans en campers, maar geen enkele tent. Ik denk dat mensen hier ook iets langer staan, want er wordt weer flink ‘gecampingkeuteld’.
De platanen laten nogal wat blad los en dus wordt er regelmatig een stoepje geveegd of zelfs een luifel afgestoft.
Omdat iedereen op dezelfde lijn zit, is het dus net een rijtje huizen, met de tuin aan dezelfde kant, alleen zonder schuttingen. Zo zie je dus alles van elkaar.
(Dat betekent dat ik mijn vuile onderbroeken nog maar even niet door een sopje haal)

Het weer is fantastisch, zeker nu ik hier onder dikke platanen, in de schaduw zit.

Het is veel minder warm dan de afgelopen dagen en ook hier wordt water verwacht. De reisdag morgen zal dus wel een natte reis worden. Ik ga dus even bedenken of ik de trip wel over N en D wegen wil doen. Heuvels en regen zijn niet mijn favoriete combi. Maar wie dan leeft, die dan zorgt.

Campingmores

Bijna iedere camper/caravan heeft een chemisch toilet aan boord. Dat betekent dat je de hele dag door mensen ziet lopen met de tankjes om deze te legen. Het klinkt meestal alsof de vuilcontainer aan de straat wordt gezet. Mijn porti potti heeft geen wieltjes dus ik moet een beetje onhandig met een klotsende bak in mijn armen sjouwen. Gelukkig sta ik nu op een paar meter van het toiletgebouw en kon ik gisteren dus even dumpen, zonder gene.

Ook de watertank is weer gevuld.
Campers en caravans hebben vaak een vaste tank, dus zie je ook de hele dag (voornamelijk de heren) lopen met gietertjes om de tank te vullen. Ik loop met een jerrycan, zonder dop…dus klotst het daar ook soms even uit.

De toiletten hier zijn schoon en er is papier. Dat is altijd een gok, want wat als je misgrijpt?
Het verbaast me, dat sommige dames het presteren om van wc’s ook echt smerige plees te maken. Remsporen, papier en meer rare dingen. Dat is echt per camping (en soort kampeerder) verschillend.

Dat mensen ALLES samen doen is soms ook wel verrassend. Samen naar het toiletgebouw om de plassen, douchen, af te wassen. Ik zou er gek van worden om echt alles samen te doen, maar ja….ik ben het ook niet meer gewend.

Over de wasrekjes die als eerste uit vooral caravans komen, heb ik het al eens eerder gehad. Ikzelf heb geen plek voor zo’n ding en ik kwam erachter dat de zak met waslijn en knijpers nog in Nieuwegein liggen. Lijmklemmen aan de luifel doen de trick, maar ja die onderbroeken….daar moet ik nog even wat op bedenken. Misschien dat ik een keer geld investeer in wasmachine en droger…ergens.

Eten en energie
Bij mijn buren staat een airfryer voor de caravan. Caravanners zetten vaak koffie met de Senseo of kleine Nespresso machines. Mensen die langer onderweg zijn in een caravan, nemen dus veel apparaten mee. De stroom die ik gebruik is enkel voor de koelkast, een lichtje boven het kookstel en het opladen van de laptop en telefoon.

Tijden
Rond 6 uur gingen gisteren de aardappelen her en der op het vuur en werd er gegeten.
Ik kook op de Cadac en bij mij stond rond half acht een prachtige Flammkuchen voor mijn neus. De pizzasteen op de Cadac is echt een uitkomst. Koken in de KarinVan is mogelijk, maar ik moet er ook in slapen, dus verzamel er liever geen kookluchten in.

Het verbaast me dat mensen zo vroeg naar bed (of naar binnen) gaan. Om 10 uur is het meestal doodstil op de camping. Mijn bedtijd is rond 12 uur en soms geneer ik me, dat ik nog een wijntje pak en een nieuw spelletje start.
Ieder zijn meug.

Skip komt in beweging….dus ik ga maar eens een rondje.
Morgen op weg naar Poncin in het departement Ain, daarna zie ik wel weer verder.
Dat is ook afhankelijk van het weer, want dat wordt nu wel de leidraad. Een beetje regen mag, maar een dag binnen zitten in hoosbuien mag dan weer niet.

6 thoughts on “Campingmores

  1. Klinkt goed! Fijne voortzetting. Wij blijven nog ff lekker hier staan. Al wel aan ’t nadenken over vervolg. Voorpret dus.

  2. Wij kampeerden met een busje met minimale voorzieningen. Bed op verhoging, spullen eronder. Achterdeur open, speciaal gemaakt zeildak over de deur, droog om te koken of je te verkleden. Daktent op de bus voor de zoon. Koken kon, je wassen of douchen niet. Ook niet naar toilet, dus geen klotsende bak. Alleen een plas-emmer die dan wel leeg moest natuurlijk, ha, ha. Leuk om je te lezen Karin. Brengt herinneringen boven.

  3. Wat een heerlijk verslag. De dag leven zoals tie wordt uitgerold 😉
    Voor jouw PP, kan je een inklap karretje gebruiken, die hadden wij hiervoor. Leuke knijpers en een waslijn kan je ook kopen in France 😉 weet ik en je hebt meteen een souvenir!

  4. Goed verhaal Karin en naar de buren kijken kan best leuk zijn. Stiekem er wat vinden dan natuurlijk ook. Geniet lekker van je vakantie en werken daarbij kan, maar dan moet je wel streng zijn voor je zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top